Marót Viki és a Nova Kultúr pénteken este a makói retro partin lépett fel. A koncert előtt beszélgettünk az énekesnővel. – Nagyon sokan összekeverik a retrót a nosztalgiával – nyilatkozta Marót Viki. Amit játszanak, vagyis a 60-as évek zenéi – ahogy fogalmazott Viki – neki nem lehet nosztalgia, mivel akkor nem is élt. Ezért manapság egyre szívesebben nevezik a múltat emiatt retrónak.

A mintegy egyórás fellépés alatt a zenekartól megszokott és várt számokat hallhatta a makói közönség. A Csokoládé és Nekem a Balaton a Riviéra mellett egy Elvis-összeállításra is bulizhattak azok, akik péntek este ellátogattak a Hagymatikum előtt felállított színpadhoz. – Remélem, a helyiek táncoslábúak, mert igazi rock&roll vár rájuk – tette hozzá nevetve Viki. Ebben nem kellett csalódnia, mert igen sokan táncra perdültek.

A csapat 2003-ban alakult, azóta számos koncertet adtak. Mind az öt, mind a tíz esztendős születésnapjukat a Művészetek Palotájában ünnepelték. – Nem is tudom, hány lemezünk jelent már meg, újabbakban már nem is gondolkodunk, ahogy írunk egy friss számot, azt inkább mgosztjuk a rajongóinkkal az interneten – tette hozzá Marót Viki. A csapat elhatározta, hogy a fellépések során egyre több saját nótát adnak elő, így kevesebb lesz a feldolgozás. Ez Makón is így volt.

– A rock&roll egy igazi házibulis műfaj, ami örökzöld, vagyis sohasem megy ki a divatból – emete ki Marót Viki. Ez a zenei stílus egy álomvilágot teremt, s a mai világ negatív dolgai között igazi felüdülést jelenthet. Erre is jó a retro, hiszen az ember egy kicsit visszarepül a múltba, s nem foglalkozik az őt érintő gondokkal. – Amit mi is játszunk, az olyan, hogy nem lehet ülve végighallgatni, kell hozzá a mozgás – vélte Viki, majd a színpadra lépett, hogy ezt be is bizonyítsa.

Munkatársunktól. K.