A szeles, csepergős idő sem szegte kedvét pénteken a nagylakiaknak, az összes pad foglalt volt az óvoda mögötti sportpályánál. A hagyományokhoz híven a másnapi falunap előtt négyes focitornával melegítettek a programokra. Érdemes volt kimenni, ugyanis a nyitómeccsen a Nagylak FC fényes győzelmet aratott a NAV csapata fölött. – Tömjétek ki őket, fiúk! – bíztatták a nagylakiak az övéiket. A tavaly alakult gárda megfogadta ezt, s 8:0-val küldték az adóhatóságot az öltözőbe.

– Egy sikeres pályázatnak köszönhetően rendezhetünk ismét falunapot, ugyanis két esztendeje pénzhiány miatt ez nem sikerült – fogalmazott Gyarmati András. A polgármester kiemelte: pénteken elsőként a Nagylak FC, a Nagylaki Öregfiúk, a NAV, valamint a Határőrség csapata mérte össze tudását a pályán.

Annak ellenére, hogy a zöld pázsiton nem voltak igazi házigazdák a nagylakiak, mivel szép számmal rugdosták a gólokat a vendégeknek, azért a mérkőzések után kitettek magukért. Hatalmas kondérban főtt az ízletes, kolbásszal gazdagon megrakott paprikáskrumpli, mellyel megkínálták az éhes focistákat, legyenek azok hazaiak vagy ellenfelek.

Szombaton már délelőtt fél tíztől térzenével várják az érdeklődőket. Ezt követően ünnepi testületi ülés lesz, majd a makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara lép fel. Kiállítás nyílik Rácz István festményeiből, de az is kiderül, ki süti a legfinomabb süteményt a faluban. Az erős emberek is összecsapnak. Este pedig a színpadon is egymást váltják a produkciók: a Groovehouse-koncertet Forgács Gábor humorista követi, majd a Kredenc együttes lép színre. A fáklyás felvonulás után tűzijáték és utcabál zárja a nagylaki falunapot.

Munkatársunktól. K.