A Group’N’Swing zenekar Magyarország kedvenc Swing & Boogie Show zenekara, mely saját, kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, de swinges, big band-es hangulatot idéző szerzeményeivel, és a stílushoz passzoló karakteres imidzsével vívta ki a szakma és a közönség elismerését.

– Új lemezünknél kicsit bővítettük az általunk játszott stílusok listáját. Így az új korongon megtalálható a rock and roll, és általában kicsit modernebb lett a hangzás. A swing gyökereket mindenképpen meg akartuk tartani.  Eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk – kezdte Almási Attila harsonás.

–  Nekem mindig nagy öröm, mikor Vásárhelyen zenélhetek, mivel ez a szülővárosom. Mindig van egy plusz drukk bennem, hogyan is fog sikerülni, talán jobban izgulok ilyenkor, mint a többi fellépésnél. Nagyon jó találkozni régi ismerősökkel, akik érdeklődnek irántam – mesélte Almási Attila, aki hozzátette, hogy a legújabb lemezükről is bemutatnak szerzeményeket.

Almási Attila a Group’N’Swing mellett a NAV Pénzügyőr zenekarban is érdekelt, így augusztus 23-án rögtön két együttessel is színpadra lép, természetesen nem egy időben.

–  A NAV Pénzügyőr zenekar állományában már 7 éve vagyok, de ez a zenekar nagyon nagy múltú.  Már az 1800-as évekből van feljegyzés, hogy összeültek pénzügyőrök zenélni. Maga a Big Band 2005-től létezik. Ez egy klasszikus fúvós zenekari formáció, a Pénzügyőrből kialakuló részleg, ahol örökzöld swingeket játszunk. Öröm zenének indult, de kinőtte magát.  A teljes zenekar 33 fős, de a Big Band 16, amivel érkezni is fogunk Hódmezővásárhelyre – zárta a beszélgetést a zenész.

 

Rókus Réka