Ez már a harmadik péntek ebben a hónapban, hogy megrendezik a Lelei Nyári Estéket. Domján Editre és Szécsi Pálra emlékező zenés felolvasás után a gyerekeknek kedveztek egy komédiával, most pedig a nóta vitte a prímet. Az idősek napközi otthonának udvarán amatőr nóta énekeseknek tapsolhatott a közönség.

Az estén maroslelei és környékbeli amatőr nóta énekesek mutatkoztak be. A lelkes fellépőkre sokan kíváncsiak voltak, nagy volt az érdeklődés. Először a több megmérettetésen ezüst, illetve arany minősítést kapott helyi Őszirózsa Népdalkör lépett színre, mindenki nagy örömére. Dalcsokrukat Mizsei Zoltán kísérte harmonikán, aki az énekesek után önálló produkcióval is készült.

Szólisták követték a népdalkört. A makói Koltai Róbert először lépett közönség elé, de nem volt miért lámpalázasnak lennie, elkápráztatott mindenkit. A maroslelei Mónus Ernőné Erzsike, akit az Őszirózsa Népdalkör előadásában is láthattott, hallhatott a közönség, egyénileg is megmutatta mindenkinek a hangját. Az est legfiatalabb fellépője szintén lelei volt, Kocsis Ágnes. Fiatalos és lendületes fellépésével mindenkit megörvendeztetett. Nagy Jánosné Juca vette át a mikrofont, aki  érdeklődőnek nagyon szép nótákkal kedveskedett.

Az est zárásaként közösen énekelték el a „Szeressük egymást gyerekek” című számot. A fellépőket Ajzelt József, művésznevén Szepi és zenekara kísérte. A népszerű műsort és a közreműködést Schulcz János alpolgármester köszönte meg az est szereplőinek, kiemelve a szervezésben való segítséget Kurusa Jánosnak.

A műsor folyamán megtudtuk, hogy sokan a színvonalas előadások miatt szeretnek ezekre a rendezvényekre járni, mert a programok között megtalálják a kedvükre valót. A legnagyobb nézőszámot az amatőr énekesek fellépése hozza, mint mindig, most is erre voltak a legtöbben kíváncsiak Marosleléről és a környező településekről is.

Munkatársunktól. K.