A Szeged Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya július 27-én értesült arról, hogy nem az engedélyezett gyógyvízzel vannak feltöltve a strand medencéi – ez volt a feltétele a korábbi, működést engedélyező határozat kiadásának. Az üzemeltető ugyanis így mentesült a kötelező vízforgató berendezések működtetésétől. Az engedélyező határozatban az szerepelt, hogy a Partfürdőn szezonális jelleggel üzemelő medencéket csak a Dóra és a Dóra2 kutak gyógyvizével lehet feltölteni, és gyógyászati céllal kell üzemeltetni.

 

Mind vizsgálati eredmény, mind pedig az üzemeltető írásbeli nyilatkozata igazolta, hogy nem a kijelölt gyógyvízzel, tehát nem az Országos Tisztiorvosi Hivatal határozatának megfelelően működteti a medencéket Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft., így a hatóság a korábban kiadott működési engedélyt 2015. július 28-ával visszavonta.

 

Az azonnali végrehajtást az indokolja, hogy a Fürdő a közegészségügyi, járványügyi jogszabályok által előírt-, és a hatóság által jóváhagyott Üzemeltetési Szabályzat hiányában nem működtethető.

 

Az Üzemeltető kérte a medencék más módon történő üzemeltetésének engedélyezését. Ezt a járási hivatal új eljárásban fogja elbírálni.

Forrás: Varga Márta