– Harmadik alkalommal rendezünk a vakáció alatt kézműves tábort a gyermekeknek – nyilatkozta Varga Krisztina, a deszki faluház és könyvtár művelődésszervezője. Hétfőtől péntekig huszonnyolc deszki és szegedi kisdiák vesz részt a különféle programokon. Tematika szerint haladnak, így minden nap más-más anyaggal ismerkedhetnek meg a táborosok: a papírtól kezdve a fán át egészen a cserépig.

A faluház kupolatermében rendezték be a kicsik “műhelyét”. Hétfőn a papírral kezdték a foglalkozást. Mivel igen borús idő fogadta a táborosokat az első napon, ezért az időjárással, a meteorológiával kapcsolatos feladatokat csináltak, felhőket rajzoltak, vágtak és hajtogattak.

Az utolsó napon, amikor már szinte profik a különféle anyagokkal való kézműveskedésben, a lányok egy állatkert, a fiúk pedig egy autópálya makettjét formázzák meg. A foglalkozások mellett más program is várta, várja a kicsiket. Elkerékpároznak a község nagy fájához, megnézik a helyi kutyaiskolát, de felkeresik a szabadidőparkot is. Aszafaltrajz-versenyt, pikniket is szerveznek nekik.

A 8 éves Papp Lilien Lucának nem ez az első ilyen tábora. – Nagyon szeretek kézműveskedni, korábban például WC-papír gurigákból csináltunk állatokat – mesélte Lilien. Az anyagok közül a papír a kedvence, mert könnyű vele bánni. Silló Zénó is rutinos táboros, hiszen harmadszor vesz részt ilyenen. – Számos új dolgot tanultam már, s nagyon várom, mit fogunk most készíteni – árulta el a 11 esztendős fiú.

Munkatársunktól. K.