25 évvel ezelőtt alakult újjá a Tarjáni Olvasókör. Az egykori pártház, a rendszerváltást követően üres maradt és adott volt a kérdés, hogy mi legyen az épület sorsa. Egy összetartó és vidám csapat pedig úgy gondolta, hogy újból olvasókörré kellene alakítani a helyet.

A ’40-es években már működött ott egy kör, aztán pártház lett az épületből, hogy végül a ’90-es évek elejétől újból régi rendeltetésére használják.

Az elmúlt 25 év emlékekkel teli, összetartó bő két évtized volt, az újabb születésnapra pedig nagyon készültek a tagok. Az épületet tetejét is sikerült felújítani az önkormányzat segítségével, valamint a nagy takarítás sem maradt el és a falakat is újra meszelték, így emelve az ünnep fényét.

A szombat délelőtt ünnepi műsoroktól is színes volt, a rendezvényre Almási István polgármester is ellátogatott, köszöntő beszédében pedig a következőket is elmondta:

„A Tarjáni Olvasókör egy olyan közösségi tér, ahová az emberek szívesen jönnek és térnek vissza. A mindennapi munkához is erőt adhatnak a közös programok. Az olvasókör 25 év alatt erős és egymásra mindig számító közösségi formálódott és sok ilyenre van szükség Vásárhelyen, hiszen ezek  a közösségek határozzák meg a város jövőképét.”

Az ünnepi műsor színvonalát emelte moderátorként Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa, valamint a Gazdasági Egyesület Aranykalász Népdalköre is, valamint a Hód Kristály Mazsorett csoport fellépése is.

A műsor zárásaként pedig Hegedűs Lajos, az olvasókör elnöke és Almási István felavatták azt a kopjafát, amelyet Bozó Tibor fafaragó készített a 25 éves évforduló alkalmából.

Az ünnepség azonban a műsorral nem ért véget, hiszen a résztvevők és a vendégek ebédre csülökpörköltet kaptak és a mulatság a harangszót követően is folytatódott.

szcs