Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Lelei Nyári Esték programsorozatot. – Mindig úgy válogatjuk össze a programokat, hogy lehetőleg mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt – montda Kerekes Krisztina könyvtáros, a rendezvény szervezője. Pénteken az idősek napközi otthonának udvara egy rövid időre egy észak-amerikai rezervátummá vált. Ugyanis a szegedi Miniszínház társulata a Csak Manitu meg ne tudja! című komédiát mutatta be, a Somogyi Könyvtár segítségével.

– Interaktív, zenés vígjátékot hoztunk el a marosleleieknek – nyilatkozta Horváth István színész. A lényeg: bemutatják – természetesen poénokkal tűzdelve – hogyan férkőzik be a régi hagyományokra épülő indián társadalomba a modern világ minden jó vagy rossz vívmánya. Ez a kettőség pedig a humor kifogyhatatlan forrása, a nézők jókat nevettek, s egy-egy szóviccet külön tapssal is jutalmaztak.

A 15 éves Agócs Dóra szeret színházba jáni. Legutóbb Szegeden a Diótörőt nézte meg. A humor sem áll távol tőle, ezért is jött el erre a komédiára. Dóra nem az interneten lóg, ahogy korosztályának többsége, hanem nagyon szeret olvasni. – A fantasy könyvek a kedvenceim árulta el. Barátnőjének, Báni Vanesszának hasonló az érdeklődési köre. A két lány a helyi könyvtárban is sokat megfordul, hogy olvassanak.

A nagy melegre való tekintettel a közönséget hűtött limonádéval kínálták. Az udvaron felállított díszletre, valamint a kihozott székekre hamarosan árnyék vetült, de így is elviselhetetlen volt a hőség. A darab azonban annyira lekötötte kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy alig zavarta őket a kánikula.

Munkatársunktól. K.