– Negyven esztendőn keresztül festett Faragó Imre, s rég dédelgetett álmom, hogy a hét éve elhunyt nevelőapám munkásságát Makón is bemutathassam – mondta Szántó Ágnes. A Hagymaházban pénteken nyílt tárlaton Faragó Imre és Szántó Ágnes festményeit egyaránt megcsodálhatták az érdeklődők.

– Szívvel-lélekkel élt a festészetért – emlékezett vissza Ágnes nevelőapjára. Elmesélte: még gyermekként kapott tőle ecsetet, sőt, még a féltve őrzött olajfestékét is használhatta. Ezzel kezdődött Ágnes szárnypróbálgatása. – Teljesen gyermeki képek készültek, de nem vette el a kedvem, bíztatott és sokat tanított – folytatta Szántó Ágnes.

A fiatal festőművészt korábban a zene érdekelte, de nevelőapja hatására később a képek felé fordult. Korábban már nyílt közös kiállításuk. Szántó Ágnes azonban elkerült Makóról a Dunántúlra, így egy kicsit hátérbe szorult a festészet. Most azonban újból e műfaj, valamint a költészet tölti ki az életét. A pénteki megnyitóra a család számos barátja is eljött, hogy közösen emlékezzenek Faragó Imrére.

Ez a megnyitó azért is egy kicsit eltért a hasonlóktól, mert igen nagy volt az érzelmi töltete. Ugyanis Faragó Imrét sokan szerették a városban, s az ismerősök, családtagok is felkeresték a Hagymaházat, hogy találkozhassanak Szántó Ágnessel. A vele folytatott beszélgetések során, valamint a képek nézegetése közben emlékeztek vissza az elhunyt festőművészre.

Munkatársunktól. K.