Kicsit fáradtan és a hőségtől elpilledve érkeztek vissza a szegedi Vadasparkból a gyerekek a tábor utolsó napján. Sokuknak természetesen ez volt a csúcspont, a kedvenc program, mert itt aztán lehetett látni mindenféle „vadorzót” mégis legtöbben a békés zsiráf látványától ájultak el.

A végére maradt a csúcspont, azonban a tábor többi napja sem volt éppen unalmas, sőt! Biciklitúrán voltak, majd Kishomokon jártak Molnár Sándor gazdálkodónál, ahol tanácsokat kaptak, hogyan is legyenek jó állattartók. Madarakat néztek a Kubik gödröknél, és egymásnak is tartottak ismeretterjesztő előadásokat.

Természetesen ezen a héten sem babra ment a játék, hanem gyönyörű állatos fotókra, amiket azok a gyerekek kaptak meg, akik a legtöbb pontot gyűjtötték a hét során.

Vass Mariann a tábor egyik szervezője úgy jellemezte a gyerekeket, hogy látszik rajtuk, hogy igényük van arra, hogy állatokkal foglalkozzanak, saját állataik legyenek és nagyon tájékozottak a lurkók.

Ott jártamkor éppen bábelőadásra készültek a tábor „lakói”, tudni kell, hogy saját maguk kreálták az előadott történeteiket, de előtte volt olyan, aki szívesen elmondta a táborban szerzett tapasztalatait:

Tanács Janka 12 éves és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója azért jelentkezett a táborba, mert egy kutya és egy cica boldog kisgazdája, emiatt egyértelmű a lelkesedése az állatok irányában. Kedvenc programja az volt, amikor állatos videókat vetítettek nekik és onnan kellett különböző fajokat felismerni.

Jáksó Bence Donát 11 éves és Szegedről érkezett a táborba, mert most éppen családtagjainál tölti a hetet Hódmezővásárhelyen.  A kedvenc programjaiként a Kubik gödrök látogatását, a Vadasparkot és a bábelőadásokat említette.

sk