A megrendezésre került verseny (mely egyike a legnépszerűbb helyszíneknek az „Európa Divízió 2”-es ligában), a következő nemzetek (12) választották pontszerző helyként: Ausztria, Bulgária, Csehország, Dánia, Görögország, Norvégia, Oroszország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia és természetesen Magyarország. Újdonság a verseny kiírásában, hogy a korábbi 3 helyett idén 4 versenyszámban kaphatnak világranglista pontot a versenyzők.

Az Algyői Sportkör lovasa, Zajzon András is rajthoz állt a versenyen a 10 éves Conraddal.

A pénteki napon az Alpenspan Díjáért 125 cm-re kiírt Small Tourban Zajzon Andrásnak gyors és hibátlan lovaglással sikerült a 4. helyet megszereznie.

Szombaton már a Middle Tourban, a Horze Díjáért 140 cm-re kiírt versenyszámban indult, ahol szintén hibátlan lovaglással a 12. helyen végzett (78 indulóból).

A vasárnap délután az MTVA Díjára keresztelt 145 cm-re kiírt Middle Tour Döntője hibaidős elbírálással zajlott, ahol világranglista pontokért lehetett küzdeni. Conrad remek formában versenyzett, sajnos az utolsó akadályon (az egész hétvégén mindösszesen) egy verőhibát vétett, így 4 hibaponttal fejezték be a versenyt.

Videó a Döntőről: https://www.youtube.com/watch?v=5j5TGG4DuQU

Forrás, fotók: algyo.hu