A magyar nagymester Szeged városa és a Magyar Sakkszövetség közreműködésének köszönhetően szerepel hazai közönség előtt.

“Azt szokhattuk meg, hogy Lékó Péter általában külföldön versenyez, ezért ez most egy kivételes alkalom lesz arra, hogy az érdeklődők itthon lássák játszani” – mondta Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere, aki hozzátette, Lékónak még nem volt hasonló mérkőzése Magyarországon.

Az önkormányzat támogatási szerződést kötött Lékó Péter egyesületével, hogy segítse felkészülését a szeptemberi világkupára és a jövő évi sakkolimpiára – tette hozzá Szentgyörgyi Pál, kiemelve, hogy a 35 éves magyar nagymester 2005 óta a város díszpolgára.

Az alpolgármester azt mondta, hogy a találkozót a magyar szövetség szervezi, az érdeklődés iránta pedig máris jelentős, különösen azért, mert Szegeden sakkiskola is van, így a fiatal játékosoknak lehetőségük nyílik élőben megnézni Lékó Péter meccseit.

A szintén nemzetközi nagymester Li Csiao elleni párharcban a felek hat mérkőzést vívnak egymással a szegedi ifjúsági házban. Az első összecsapás augusztus 14-én 15 órakor kezdődik.

Forrás:mti.hu