A havi rendes fogadóóráit tartották az alpolgármesterek, melynek olyan megoldását választották, hogy felosztották egymás között – az ügyek jellegét tekintve – az ügyfeleket.

Hegedűs Zoltán a város üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozott, valamint adóügyekkel, szemétszállítással, járda felújítással. Dr. Kószó Péter pedig elsősorban az önkormányzathoz érkezett kérelmezők ügyeivel foglalkozott, akik települési támogatás formájában segélyért folyamodtak. Itt több esetben betegség folyományaként nehéz élethelyzetekhez köthető a segítségkérés. Ruházkodásra, ételutalványra.

A februári szociális rendeletnek köszönhetően a város képviselő-testülete dönt az egyes kérvényekről, melyet egy környezettanulmány (helyszíni jogosultság felmérés) előz meg. Itt az egészség hirtelen károsulása, egy műtét persze ez alól kivételt képez(het)nek.

Például egy hölgy 88 éves édesanyját ápolja, aki stroke-ot kapott, egész napos ellátásra szorul. A gyógyszerei havonta 78ezer forintba kerülnek, ebben kért segítséget.

Lajos bácsi az egyik újvárosi utca rossz állapotára panaszkodott már korábban is. Azért jött az alpolgármesterhez, hogy az ott közlekedő gyermekek iránti aggodalmát kifejezze.

Egy hölgynek nem érkeztek meg a villanyszámlái, ebben kért segítséget. Egy másik hölgy pedig munkát szeretne kapni, két diplomája van, ikreit neveli. Nemrégiben költözött vissza Hódmezővásárhelyre, szülővárosába, Budapestről.

De érkezett egy kulturális rendezvény megtartására anyagi segítséget kérő fiatalember is, egy a blues-tól a kemény rock zenéig lefedő fesztiválról van szó. Mellyel kapcsolatban Dr. Kószó Péter ekként nyilatkozott: „Ugye idén a LÖSZ fesztivál kint a Roland Ringen volt. Egy kicsit szerencsétlen volt a tekintetben a helyszín, hogy elég nehezen volt megközelíthető, ezért – talán – a vártnál kevesebben tudtak kilátogatni. Nyilvánvaló, hogy nekünk városvezetőknek támogatnunk kell, hogy a fiatalok jól érezzék magukat a városban.”

 

G.