Uniós forrás segítségével alapjaiban újítják meg a Tisza jobb partján, a Körös torkolata (Körös-torok) alatt fekvő Csongrád város fürdőjét, a Csongrádi Gyógy- és Strandfürdőt. Megújulnak az épületek, játszóházat létesítenek, fedett lesz a tanmedence, minden funkció elérhető lesz mozgáskorlátozottak számára, felújítják és több mint 300 férőhelyesre bővítik az öltözőket is.

A beruházás szerves része a gyógyászati komplexum létrehozása is. Ez azt jelenti, hogy megépítenek egy új gyógymedencét, valamint egy 420 m2-es több különböző sugarú körből álló gyógy- és élménymedencét, valamint felfejlesztik a gyógyászati szolgáltatások részleget is (orvosi rendelő, kezelő helyiségek, szaunák, szolárium, pihenőtér). A fejlesztésben szerepet kapnak a kültéri attrakciók is, hiszen új élménycsúszdát, játszóteret is kialakítanak és a szabadtéri rendezvények megtartására alkalmas meglévő, de rossz állapota miatt évtizedek óta kihasználatlan színpadot is felújítanak.

A csongrádi kistérség kitűnő természeti adottságait figyelembe véve Csongrád az Alföld kiemelkedő helye lehet, ennek azonban csak egy része a fürdőfejlesztés. A „Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése” című DAOP-2.1./J-12-2012-0070 azonosítószámú pályázati projekt megvalósítója a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. A projekt keretében a támogatási intenzitás 50%, amelyből az önrészt a város biztosítja.

Az új fürdő várhatóan 2015. év végén nyitja kapuit, addig is az épülő Csongrádi Gyógy- és Strandfürdőről a www.csongrad.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A beruházás sajtóközleményét itt olvashatja.