Azt már megszokhattuk, hogy Ópusztaszeren eleink életét megismerhetjük, elmerülhetünk a történelembe. Azonban a „Lépj be a múltba – Történelmi időutazás Ópusztaszeren” című projekt lezárultával az emlékpark teljes átalakuláson esett át, így a fent említett időutazás nem üres frázis.

– Több mint 1 milliárdból valósult meg a fejlesztés, melynek részét képezi egy többfunkciós látogató központ, ahol a vendégek megtervezhetik a parkban eltöltött idejüket – mondta el Kertész Péter ügyvezető igazgató a műsorban. A Feszty-körképnek helyet adó Rotunda immár teljesen körbejárható, illetve számos új kiállítással gazdagodott az intézmény. Ezek közül kiemelhető a körkép történetét bemutató tárlat, amelyből megtudható, hol és hogyan készült a Feszty-körkép, de akár Jókaival és Gárdonyival is készíthetünk egy közös fotót. Van itt még multimédiás játszótér, numizmatikai-régészeti kiállítás, a magyarországi csaták és várak történetét feldolgozó tárlat, de a csökkentlátásúak számára akár tapinthatóvá is válhat a történelem. A régészet rejtelmeibe pedig a NCIS Ópusztaszer című kiállítótermében kóstolhatnak bele a látogatók.

Az Emlékpark egy új, szakrális építménnyel is bővült: a Pallavicini család XIX. században létesült sírkápolnája épült újjá Ópusztaszeren.

Kertész Péter jótanácsként elmondta, a Feszty-körkép megtekintése időponthoz kötött, amit akár aznap is megkaphatunk a jegypénztárnál, de akár előre is lefoglalhatjuk. Tájékozódni a honlapon érdemes: www.opusztaszer.hu.

ÉR.