Pénteken reggel nyolc óra előtt pár perccel két személyautó ütközött a 47-es számú úton. Az esetnél az algyői tűzoltók végezték el a műszaki mentést. Személyi sérülés nem történt.

A kora reggeli órákban érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a cserebökényi hidroglóbusz burkolatának egy része meglazult. Két szentesi egység érkezett az építményhez, a tűzoltók eltávolították a veszélyes lemezdarabokat.

Délelőtt tizenegy órakor, szintén a 47-es úton egy személyautó borult az árokba. A hódmezővásárhelyi egység drótkötéllel vontatta ki a járművet az árokból, senki sem sérült meg.

Szombaton Magyarcsanád és Szeged külterületén égett az avar, a lángok veszélytelen környezetben csaptak fel. A szegedi és a makói tűzoltók percek alatt a helyszínre érkeztek, a lángokat egy vízsugárral fojtották el.

Szombaton délben egy pusztamérgesi fenyőerdő aljnövényzete égett. A kiskunhalasi, a ruzsai és a szegedi tűzoltók öt egysége, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. A munkálatokat a ruzsai önkéntes tűzoltók is segítették. Mintegy négyezer négyzetméteres területen égett foltokban az avar, a tűzoltók kéziszerszámokkal és több vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Egy kisgyermek záródott be egy harmadik emeleti lakásba Szegeden, az Ilona utcában szombaton délelőtt. A szülők a tűzoltók segítségét kérték, akik percek alatt a helyszínre érkeztek. A szegedi egység gépezetes tolólétráról, az ablakon keresztül hatolt be a lakásba. A műszaki mentést követően a kisgyermeket sértetlenül adták át az édesanyának.

Vasárnap három szabad területen keletkezett tűzesethez riasztották Csongrád megye katasztrófavédelmi egységeit. Algyőnél és Szeged-Szőreg határában is egy-egy hektáron gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet. Az oltást mindkét esetben a szegedi tűzoltók végezték el. Egy domaszéki tanya külterületén pedig fél hektáros területen csaptak fel a lángok, a lekaszált széna, valamint kilenc körbála égett. A szegedi egységek a tűz körülhatárolása után kéziszerszámokkal húzták szét a bálákat, majd felügyelet mellett elégették.

Forrás: katasztrófavédelem