Makón már tizenharmadik esztendeje tartanak városrészi napokat. – Eddig ebből Honvéd mindig kimaradt, ezért döntöttünk úgy, hogy végre itt is meg kell szervezni ezt a vidám összejövetelt – nyilatkozta Gilingerné Ráday Krisztina, a roma kisebbségi önkormányzat elnöke.  A roma himnusszal indult a programsorozat, majd a Tulipán utcai óvodások műsorának tapsolhatott a közönség.

Weszelyné Végshőe Henriett és dr. Sánta Sándor települési képviselők mondtak ünnepi köszöntőt. A városrész neves cipésze, Kaposvári József egy kézzel készített bőrcipőt ajándékozott Sánta Sándornak, aki hamarosan Makó új díszpolgára lesz. – Bízunk benne, hogy ezt a tartós lábbelit a doktor úr még sokáig fogja koptatni Honvéd utcáin – tette hozzá mosolyogva az elnökasszony.

Roma mulatság el sem képzelhető vidám muzsika nélkül. A Szegedről érkezett Kucu Banda biztosította elsőként a talpalávalót. A helyeik sem hiányozhattak a színpadról, Patáj Róbert és Börcsök Erika is fellépett. Az est sztárvendége a Dani Family volt, Lejlával az élen.

A kisebbségi önkormányzat, valamint a települési képviselők felajánlásából egy mázsa marhahúst vásároltak. Három hatalmas bográcsban rotyogott az ebből készített jóféle pörkölt. A táncolásban kifáradt és megéhezett vendégek között osztották szét a közel 350 adagnyi ételt.

Munkatársunktól. K.