A távozók listáját bővíti Király Dávid is aki hazatér Mórahalomra. A távozókon kívül a tavalyi bajnokcsapat keretéből minden játékossal sikerült megállapodni, így a keret nagyrésze egyben maradt. Az érkezők oldalán egyelőre új játékos még nem szerepel, de a vásárhelyieknél a hétvégi edzőmeccseken és a hétközi edzéseken is rengeteg új játékos szerepel próbajátékon a kapus Szabó Gergely Kecskemétről érkezett, István László és Szabó Szilárd Baján játszott, Ferenczi Máté és Styecz Milán Orosházán, a vásárhelyi Bartyik Norbert Felsőtárkányban, Filyó Gábor és Komáromi András Kecskeméten, Vass Tamás a Vajdaságban, Tóth Attila Makón, míg Mihálffy Zsolt Zsombón szerepelt legutóbb. A próbajátékosoknak az edzéseken és az edzőmérkőzéseken is van lehetősége meggyőzni Bódi Attila edzőt, hogy érdemes volna őket szerződtetni.

Az augusztus 2-án rajtoló NB III-ban az eredeti tervek szerint mindhárom csoportban 16-ról 20-ra nő a csapatok száma. Hogy ez biztosan így lesz-e, az július 8-án dől el, egyelőre nem tisztázott, hogy mely klubok tudják vállalni a szereplést. Az NB I-es együttesek jogosultak tartalékcsapatot indítani a harmadik vonalban, ezzel a klubok többsége él is majd. Második csapatuk – amelyben legfeljebb három 23 év feletti játékos lehet – nem juthat fel a másodosztályba, de gyenge szereplés esetén kieshet a megyeegybe.

A HFC csapata több edzőmérkőzéssel is készül az augusztusi nyitányra. A hétvégén a szintén harmadosztályba besorolást nyert Tiszakécske érkezik a városi stadionba. A találkozó 2015. július 11-én, szombaton 11 órai kezdettel kerül megrendezésre a városi stadion center pályáján.

Czibere Adrián