A június 30-i magazin több témával is foglalkozott. Szó esett arról, hogy június végén lezárult a Tiéd a pálya program. Ez 2014 októbere óta segítette az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályosainak pályaorientációját. – Összesen 43 intézményt és több ezer fiatalt szólítottunk meg a programmal – tudatta Horváth Gábor, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési igazgatója. Szakemberek segítségével információt és tapasztalatot szereztek a szakmákról a diákok.

Molnár Katalin vállalkozás-fejlesztési munkatárs is megszólalt a műsorban. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igényelhető Széchenyi Kártya Programról elmondta, ezáltal minden eddiginél alacsonyabb kamatú hitelt vehetnek igénybe a vállalkozások. Akár ingatlanfedezet nélkül, három hét alatt hozzá lehet jutni a kért összeghez. Egy-egy cég maximum 25 millió forintot vehet fel, amit készletekre, alapanyagokra és gépek beszerzésekre lehet fordítani. A program által 4 milliárd forint már eljutott a vállalkozásokhoz.


Nemrégiben hirdetett eredményt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kamarai Pénzügyi Alapok idei első fordulójának pályázói között. A kérelmeket április 23-ig kellett beadni. Bakosné Nagy Éva, vállalkozásfinanszírozási referens ismertette: június 11-én hoztak döntést, amely szerint nyolc vállalkozásnak 27,7 millió forintot ítéltek oda. Maximum hatmillióra lehetett pályázni, amit kamatmentesen vissza kell téríteni. A kamarai tagvállalkozások számára kiírt pályázat által 121 millió forintnyi fejlesztés valósult meg.  A második fordulóra október 15-ig lehet beadni a kérelmeket, és decemberben derül ki, ki nyer.  A felhívás, az útmutató és az adatlap megtalálható a kamara honlapján.

A Barométerben továbbá arról is szó esett, hogy kiírták a várva várt vállalkozóknak szánt pályázatok egy részét. Erről Kozsuchné Somogyi Katalin, a CSMKIK vállalkozásfejlesztési és külgazdasági igazgatója tájékoztatta a hallgatókat.

Barométert legközelebb július 28-án, kedden 15 óra 15 perctől hallhatnak a Rádió 7-ben!

Megyeri József