Régi cimborák is üdvözölhették egymást pénteken a 15. makói motoros fesztiválon. Aki kilátogatott a Galamb iskola tangazdaságába, az hirtelen nem is tudta eldönteni, mi a hangosabb: a színpadon fellepő rockbandák vagy a füstölgő gumit égető motorosok. A Sweet Freedom Hungary által szervezet találkozóra magyar, szlovák, román, szerb, lengyel és német kétkerekű-imádók jöttek el.

A makói motoros egyesület, melynek Kiss Attila az elnöke, 2000 óta rendezi meg ezt a fesztivált. – Egy tizenöt fős lelkes csapat a motorja az egész találkozónak – nyilatkozta az elnök. A kánikulára való tekintettel zuhanykapukkal és két, szalmabálából kirakott, ahogy a fesztiválozók hívják: élménymedencével hűsíthetik magukat a vendégek. El is kellett a hideg víz, de azért az igazi motorosok inkább a hűtött malátalében bíztak.

Annak ellenére, hogy makói, Börcsök Roland sátorral érkezett a tangazdaság területére. – Már a kezdetek óta itt vagyok, az elején még gyalog vagy biciklivel, de most már saját motorral jövök – árulta el a 27 esztendős fiatalember. Roland a 400 köbcentis Hondáját maga festette le, illetve a saját ízlése szerint alakította ki az egész gépet. Már gyerekként rajongott a kétkerekűkért, s ez a szerelem mind a mai napig tart.

A kiszombori Palotás Alexandra nagyon büszke a Harley Davidsonjára. – Más márkájű gépeket is szeretek, de ezt kaptam – mondta nevetve. A járgányával az országhatárt még nem gurulta át, de hazánkban sokfelé kalandozott a motorjával. Sajnos, fél esztendig nem tudta használni, mert egy nagyobb szervízre szorult a Harley. Most azonban annál nagyobb örömmel szállt újból a nyergébe.

Szombati program:

-14.00: Felvonulás, Street Fighter Show, Vetélkedők és Élménymedence

-18.00: Smookie Joe

-19.30: Blues Company

-21.30: Kerozin

-23:00: AB/CD

Munkatársunktól. K.