Július 3-5 között tartják huszonharmadik alkalommal a Gastro Blues Fesztivált Pakson. A három nap során több ezer főt várnak – tudtuk meg Gárdai Ádám szervezőtől.

Mint elmondta, neves hazai és külföldi előadókat hívtak meg. Tóth Vera, Deák Bill Gyula, Beth Hard – csak néhány fellépő, aki szórakoztatja majd a közönséget. Az esemény az ország legrégebbi blues fesztiválja.

Lesznek kísérőrendezvények is. Ilyen a borbarát találkozó és a főzőverseny. Ingyenes programokkal is csalogatják az érdeklődőket, például vasárnap 9 koncertet díjmentesen látogathat a nagyérdemű.

Gárdai Ádám hozzátette, a fesztiválnak jótékonysági célja is van. A vasárnapi főzőversenyen a résztvevők kóstolójegyekkel szavazhatnak a legízletesebb ételekre. Az ebből befolyó bevétellel Paks egyik testvérvárosát, Visket támogatják. A kárpátaljai településen egy óvodát szeretnének építeni – ehhez járul hozzá a Tolna megyei város.

A szervező még elmondta, leginkább a 35 éven felüliek szórakoznak a Gastro Blueson, de egyre több a huszonéves is. Ez azért is előnyös, mert a fiatalok is megismerkednek ezzel az igényes zenei műfajjal.

Megyeri József