Ki gondolná, hogy egy ilyen motoros találkozó elsősorban nem is a motorokról szól, hanem a barátokról és a családról. Már pedig így van. A Sweet Freedom Motoros Klub minden évben egy hatalmas összeborulással indítja a rendezvényt – amit már tizenötödik alkalommal rendeznek meg -, amikor is a rég nem látott ismerősök, barátok újra összegyűlnek, hogy hódoljanak közös szenvedélyüknek, a motoroknak. Mert persze azért a kétkerekű csodák nagy hangsúlyt kapnak a találkozó ideje alatt. Makón július 3-án és 4-én garantáltan benzingőzzel fog a levegő keveredni, de akad majd lehetőség arra is, hogy mindenki egy jót egyen-igyon. A zene mi más lehetne, mint hamisítatlan rock and roll, a teljesség igénye nélkül, fellép az Exon, az Aurora, a Blues Company, a Kerozin és az AB/CD is.

– A család apraja-nagyja kipróbálhatja a hőlégballonozást, illetve élménymedencében lehet hűsölni a rendezvény ideje alatt – mondta el a Sweet Freedom Motoros Klub elnöke, Kiss Attila, aki saját maga is egy jó példa arra, hogy az egész család számára jó kikapcsolódás lehet ez a rendezvény, hiszen kislánya, Virág is részt szokott venni a találkozókon. Virág egyébként a stúdióban is kipróbálta magát, hiszen édesapját nem tudta nélkülözni, így ő is hozzájárult a műsor jó hangulatához.

– A biztonságra az egész rendezvény ideje alatt, sőt már előtte is nagyon nagy figyelmet fordítunk, nem is szokott semmiféle baj történni, sok a visszatérő vendégünk, családként kezeljük egymást – fogalmazott Palotás Róbert biztonsági főnök.

A motorok seregszemléjét megtekinthetik az Aradi út 130. alatt, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanműhelyében, illetve szombaton egész Makót birtokba veszik a két- és háromkerekűek, hiszen felvonulás formájában hirdetik szabadságszeretetüket.

A vasárnap pedig a búcsúzkodásé, a pakolásé. Széles utat mindenkinek!

ÉR.