Megyei „C” kategóriás bajnoki fordulónak adott otthont vasárnap Mindszent városa. A versenyen azok a fogatok indultak, amelyek a megyei bajnokságon részt szeretnének venni. A bajnoki forduló egy díjhajtásból és két fordulós akadályhajtásból állt, ennek összesített eredménye állította be a végső sorrendet.

„Az első számú megyei fogathajtók voltak jelen” – fogalmazott Benkő Sándor, a Mindszenti Lovas Klub elnöke, aki elmondta: a versenyen 17 fogat indult, amelyek a megye minden pontjáról, többek között Szegedről, Algyőről, Csanádpalotáról, Szentesről és Hódmezővásárhelyről érkeztek. A dél-alföldi település július 25-én megyei és régiós fordulót rendez, amelyet az algyői követ, majd végül Makón lesz a bajnoki döntő, amelyen a három forduló eredményei alapján vehetnek részt a minősült fogatok.

A Mindszenti Lovas Klub vezetője elmondta, jövőre szeretnék, ha Mindszent rendezhetné a megyei „C” kategóriás bajnoki döntőt, de dédelgetett álom egy „C” kategóriás országos döntő lebonyolítása is.

A fogatversenyt követően immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Rotakapa futamot a mindszenti lovaspályán. A járműveknek bólyák között szlalomoztak, majd egy vizes-és domb akadállyal kellett megküzdeniük.

Rozgonyi Ádám

 

Mindszenti C. Kategóriás Fogathajtó Verseny Eredmények:


1. Deli Dániel, Makó Silver SE

2. Olasz Lajos, Kéktói Ménes SE

3. Gubacsi Szilárd, Algyői Sportkör

4. Pap Imre, Kéktói Ménes SE

5. Varga László, Makói Silver SE

6. Bakai Lajos, Kinizsi Sport Klub

7. Bálint László, Kéktói Ménes SE

8. Farkas Csaba, Fesztivál SE