– Gratulálok!  Nagyon szép az új iroda! Miért volt szükség ekkora változásra?
– A környezet valóban újabb, modernebb és praktikusabb, mint a régi. 2009-ben, amikor elkezdtük tevékenységünket más volt még minden: másodmagammal dolgoztam és senki sem hallott még a FAiR-M Irodáról. Akkoriban elég volt egy 25 m2-es helyiség is, hiszen az első évben ingatlanportfoliónk alig érte el a száz eladó ingatlant.  Mára hatan dolgozunk itt és összesen közel ezer ingatlannal foglalkozunk. Az elmúlt 6 évben hozzávetőlegesen kétezer ingatlanhoz volt valamilyen közünk.Az ingatlanközvetítés bizalmon alapszik, szükségszerűvé vált, hogy legyen lehetőség egy-egy tárgyaláshoz különvonulni az ügyféltérből. Meg kellett, hogy tiszteljük azokat a családokat, akik ránk bízzák egyik legnagyobb vagyontárgyuk értékesítését – vagy nálunk keresik otthonukat – , hogy ne mások előtt beszéljük meg ennek körülményeit.
– Belépve az irodájukba rögtön szembe tűnik, az exkluzív környezet, az igényesség, rendezettség. Ennyire jól megy az ingatlanpiac?
– Valóban sokat dolgozunk – érezhető az ingatlanpiac lendülése, nem panaszkodhatunk, de ez az épület jó példa arra, hogy mit lehet kihozni egy öreg házból középkategóriás anyagokkal és jó ízléssel. A szakmánk része, hogy tudjuk, mitől tetszetős – azaz mitől eladható – egy épület.
Én a külcsínnél sokkal büszkébb vagyok arra, hogy a fél méteres lábazat ellenére meg tudtuk oldani azt, hogy mozgáskorlátozottak is be tudnak jönni az új irodánkba.
– Tavaly volt még egy irodájuk a Kinizsi utcán is. Azt azért zárták be, mert már erre a nyitásra készültek?
– Természetesen ez volt a cél. Ádók Zoltán kollégámat is immár a Szántó Kovács János utca 98. alatt kereshetik. Sokkal ésszerűbb és gazdaságosabb így a munkánk szervezése, tarthatóbb a 9.00-től 17.00-ig történő nyitva tartás.
– Így már érthető: gyakorlatilag összevonták a két irodát egy helyre?
– Inkább a háromból lett kettő. Ne felejtsük el, hogy Szentesen is van kirendeltségünk. Ami azt illeti, tevékenységünk volumene mellett struktúrája is változott az elmúlt 5 évben, ez is indokolja a helyigény növekedését.  A következő megoldandó feladatunk – az informatikai fejlesztések mellett – az lesz, hogy javítsuk telefonos elérhetőségünket.
– Miben változott tevékenységük ezalatt?
– 2009-ben például számos olyan dologgal nem foglalkoztunk még, amivel most: akkoriban még nem volt kötelező az energetikai tanúsítványok megléte a lakóingatlanok adásvételéhez; akkoriban nem foglalkoztunk a finanszírozással, hitelközvetítéssel, nem volt szentesi irodánk, szerényebbek voltak a marketing feladatok (hirdetések, ELADÓ táblák készítése… ) és hamarosan a lakásbiztosítás sem fog kimaradni tevékenységünkből. Természetesen mindez a fő tevékenységek, azaz az ingatlanok eladása-kiadása, értékbecslése mellett folynak.
– Látjuk a hirdetéseikből, hogy rengeteg eladó lakás, ház van. Hány eladó ingatlanja van a FAiR-M Irodának?
– Összesen – e pillanatban – 839 db, ebből 476 hódmezővásárhelyi, ami az összes eladó vásárhelyi ingatlan 63 %-a. Szentesen is közel 60 %-os a részesedésünk. Mindez Csongrád megye ingatlankínálatának 12 %-a – ezzel a megyében bőven megelőzzük az összes országos céghálózatot. 
– Emlékszem, pár éve még  egy rádióinterjúra saját termesztésű dinnyével érkezett…
– Igen, a vállalkozásom egyebek mellett mezőgazdasággal is foglalkozik. Innen jött  annak idején a FAiR-M név is: ebben benne van a FARM szó, amit ez a kis „i” betű egészen más jelentéssel töltötte fel: FAiR árak, FAiR szolgáltatások és arra törekszünk, hogy FAiR üzleti partnerek legyünk.
– Tehát nem is egy nemzetközi cég áll a hátterében? Az idegen hangzás miatt sokan ezt hihetik.
– Szó sincs róla. Mindannyian tősgyökeres vásárhelyiek vagyunk ebben az irodában; a szentesiben pedig tősgyökeres szentesiek. Messziről jött ember azt mond, amit akar, de mi itt születtünk, ismernek minket, családunkat. Irodánk elérhető, kollégáink utolérhetőek, büszkén adják nevüket, arcukat munkájukhoz. Talán szakmai felkészültségünk mellett ezeknek köszönhetjük sokak bizalmát.

A FAIR-M INGATLANIRODA MUNKATÁRSAINAK ELÉRHETŐSÉGEI:

Molnár Attila
Tel.: 36-30-360 8779
molnar@fair-m.hu

Oláh Imre
Tel.: 36-30-685 6463
olah@fair-m.hu.

Ádók Zoltán
Tel.: 36-20-329 5154
adok@fair-m.hu

Kovács Sándor
Tel.: 36-70-387-9772
kovacs.sandor@fair-m.hu

Urbán Mihály hiteltanácsadó
Tel.: 36-30-857 6717
urban.mihaly@fair-m.hu

Dr. Törökné Molnár Orsolya
Tel: 36-30-643-6364
fair-m@t-online.hu