Hetvenöt versenyző áll rajthoz a vasárnapi, vásárhelyi versenyen, amelynek most zajlanak kvalifikációs futamai. Az elnök elmondta, hogy a formula 1-hez hasonlóan az időmérők szerint állnak sorba a versenyzők a délutáni két futamon mindkét géposztályban.

Már délben érdemes a pályára kilátogatni, amikor a versenyzők dedikálják fotóikat, és persze, lehetőség lesz egy-egy közös szelfi elkészítésére is.

##audio:2342##A délutáni verseny 13 órakor kezdődik, amelyben a licenc engedélyes versenyzők állnak a rajtgépbe, majd mindkét futamot a napi rajtengedéllyel rendelkező amatőrök versenye zárja.

Az időjárás kiváló a versenyhez, és remekül működik a pálya saját öntöző rendszere, amely garantálja, hogy a nézők mindent jól lássanak, áthatolhatatlan porfelhő ne akadályozza a verseny élvezetét.

A vásárhelyi Técsy László tavaly befejezte a versenyzést – mondta Czuczi Rita -, hangsúlyozva, hogy a vásárhelyi motocross doyenjét nem sérülés késztette a döntésre, hanem az, hogy fiának versenykarrierjének építésére kíván koncentrálni. A szurkolásra számít viszont Nagy Alex, a vásárhelyi csapat kiváló versenyzője, aki a héten ötösre államvizsgázott – dicsekedett el a csapatelnök, aki egyben a versenyző büszke édesanyja is.

A Roland Ringet Hódmezővásárhelyt Szeged irányába elhagyva, a 47-es főút bal oldalán találják az érdeklődők, a pálya környékén megfelelő számú parkolóhely áll rendelkezésre.

Arnay