„Egyedül élek a világban, erre vágytam” – énekelte Tarján Zsófia, a Honeybeast énekesnője szombaton, Hódmezővásárhely zenei fesztiválján, amelyen semmi esetre sem érezhette magát magányosnak, hiszen rengetegen kilátogattak az elektronikus pop-rock zenét játszó együttes koncertjére (is).

A koncertdömpinget a New Balance műsora nyitotta. A formációt zenekedvelő fiatalok alkotják, akik igen színvonalas muzsikával varázsolták el közönségüket. A feldolgozásokból álló repertoárban magyar és idegen nyelvű dalok is szerepeltek.

Az est második fellépője az előbb idézett dalsort jegyző zenekar volt. Tarján Zsófia hírportálunknak elmondta, az együttes havi 2-3 alkalommal is fellép a megyében, noha Hódmezővásárhelyen most játszottak először. „Minden koncert különleges, van, hogy átírjuk kicsit a műsort” – fogalmazott az énekesnő, aki arra a kérdésre, hogy készültek-e különlegességgel a Hó(l)dfényfesztiváli koncertjükre, így válaszolt: „Önmagunkkal készültünk, rengeteg munka van benne. Fontos, hogy minél jobban próbáljuk bevonni az embereket abba, amit csinálunk.” Megtudtuk, hogy az elkövetkezendő hónapokban sem lesz hiány Honeybeast bulikból, idén pedig még új dalokkal is jön az együttes.

Egyedül, A legnagyobb hős, Maradok – a Honeybeast természetesen közismert slágereit is előadta, amelyek hatalmas sikert arattak a fesztiválozók körében, akik egy emberként énekelték azokat. A koncert után megrohamozták a rajongók a frontembert, akitől autogramot és közös fotót kértek. „Csak 1-2 számot ismertem az együttestől. Nagyon jó zenéket játszottak, kellemes csalódás volt” – mondta Nagy Szimonetta (a fotón balról). Mónus Adrienn szerint sokkal többen voltak az idei fesztiválon, mint tavaly. Ahogy fogalmazott „csalogató volt”, hogy híres együttesek is felléptek.

A Hó(l)dfényfesztivál második napját a Heaven Street Seven – várva várt – koncertje zárta. A hangulat kifogástalan maradt, a zene ritmusára sokan mozogtak.

Összességében tehát nagy sikerrel folytatódott a pénteken kezdődött rendezvény. Sikerességének fokmérője lehet, hogy a legforgalmasabb időszakban egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a színpad közelében, olyan sokan voltak. A gyerekek is felhőtlenül érezték magukat, az eurobungee még este is népszerű volt.

Rozgonyi Ádám