– A makói Miklós Sándorné még tavaly decemberben kért tőlünk támogatást a mozgását segítő elektromos moped beszerzéséhez – nyilatkozta Égető Gábor, a Makói Járási Hivatal vezetője. A jogszbályok azonban idén áprilisig nem tették lehetővé, hogy a szükséges önerőhöz a hivatal támogatást nyújtson. A változásnak köszönhetően azonban ez az akadály elhárult és a néninek segíteni tudtak.

Erzsike néni érdekében összedolgozott a járási és megyei kormányhivatal. Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott 85 ezer forintnyi támogatást állapított meg Miklós Sándornénak. Az idős asszonynak azonban a a vásárláshoz hiányzó önerő sem állt a rendelkezésére. A hiányzó összeget pedig a járási hivatal teremtette elő. A mopedet azóta meg is kapta a rászoruló.

A 72 éves asszonynak egy fia és egy lánya van, de ők már nem laknak vele. A fia nem él távol, ő gyakran felkeresi idős édesanyját. – Egyedül szeretném az ügyeimet intézni, ezért kértem ezt a mopedet – árulta el Erzsike néni. Eddig egy kétkerekű elektromos kerékpárt használt, de elesett vele, azóta nem mer rá felülni. Ez az új jármű sokkal biztonságosabb, valamint jóval több csomagot is tud vele szállítani.

A mopeddel azóta megbarátkozott a néni és használja is, szinte minden nap. Az orvoshoz, a gyógyszertárba és a boltba is ezzel megy. – A kezelése nem bonyolult, a gázkarnál két kis szimbólum van, egy teknős és egy nyúl, könnyen rájöttem, melyik állatfigura jelenti a gyorsítást és melyik a lassítást – mondta mosolyogva.

Munkatársunktól. K.