Az államtitkár beszédében szólt arról, hogy hazai vadhúsfogyasztás töredéke az európai uniós országokénak, nem ismerjük eléggé, pedig a vadhús fehérjedús, egészséges és bio. Ezért kiemelten fontos célnak nevezte, hogy minél több alapanyagot állítsanak elő és dolgozzanak fel Magyarországon, és így minél többen tudjanak itthon, illetve külföldön is vásárolni ezekből az ellenőrzött és kiváló minőségű termékekből.

 

Bitay Márton felidézte, hogy a Vadex Zrt. kezdeményezésére tavaly decemberben, Székesfehérváron nyílt meg az első Erdei Delikátesz üzlet egy országos hálózat alapköveként, a miskolci bolt ennek a második, észak-magyarországi láncszeme. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy ebben az évben további újabb üzletek nyílhatnak meg megyeszékhelyeken.

 

Az Erdei Delikátesz üzletek nemcsak tárházát kínálják az erdők által biztosított javaknak – például fagyasztott vadhús, méz, fűszerek, csomagolt, szárított és konzerv gombák, gyümölcslevek, szörpök, lekvárok -, hanem bemutatják azok sokrétű felhasználási lehetőségeit is.

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium