A Hó(l)dfény Fesztivált tavaly, a Tornyai Kulturális Negyed létrejöttével rendezték meg először a Dr. Rapcsák András sétálóutcán. Előtte a Tájház adott helyet az év legrövidebb éjszakájához, Szent Iván éjjeléhez kapcsolódó rendezvénysorozatnak – tájékoztatta a sajtó képviselőit Varga Anikó kulturális referens, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ megbízott intézményvezetője.

Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a pénteken startoló háromnapos rendezvényen a számításaikat. A Stabil Fazir zenekar koncertjével indul a fergeteges hétvége, de lesznek gólyalábasok és tűzzsonglőrök is. Varga Anikó is elismerte, hogy a legerősebb nap a szombati lesz. Elegendő csak címszavakban említeni a programokat, fellépőket: HoneyBeast, Heaven Street Seven, New Balance, folyamatos gasztronómia élmény és a mindennap igénybe vehető eurobungee.

A szombati napot még tovább erősíti, hogy aznap lesz a Múzeumok Éjszakája. Három kiállítóhelyen kínálnak színes-szagos programokat. Az Alföldi Galériában az állandó és időszaki kiállítást tekinthetik meg a sétáló jeggyel. – Kósa Ferenc fotóművész különleges képeinek segítségével 5 kontinenst barangolhatunk be – mondta el Dr. Nagy Imre múzeumigazgató. A Tornyai János Múzeumban az időszaki tárlatra, azaz Barcsay Jenő munkásságára építenek. Rengeteg foglalkoztató, játékos feladattal színesítik a kínálatot, de a komolykodni vágyókat is megcélozzák a tárlat kurátora, Szabó Noémi által tartott rendhagyó vezetésekkel.  Az Emlékpontban az egész programot az első világháborús lövészárkok hangulata fogja körüllengni: tábori eleség, virágos csákók, hagyományőrző menték felpróbálása, és még sorolhatnánk…

Vasárnap zárul a Hó(l)dfényfesztivál, amikor is a Chevrolet Band zenéje, valamint a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban előadásra kerülő Rejtő Jenő darab (Tévedésből jelentik) búcsúztatja a nyár leghosszabb estéjét.

ÉR.