A Hó(l)dfény Fesztivál az év legrövidebb éjszakájához a Szent-Iván Éjhez kapcsolódik- tájékoztatott Varga Anikó. Már hat éve rendeznek programokat Vásárhelyen ezen apropóból. 2013 óta mióta létrejött a Tornyai Kulturális Negyed, ott élvezhetik a programokat a Vásárhelyiek.

Az idén becélozzak a kicsiket és a nagyokat is a szervezők, pénteken Stabil Fazir koncerttel fog elrajtolni a rendezvény, de este nyolctól a gólyalábasok és a tűzzsonglőrök műsorát is meg lehet tekinteni. Szombaton lesz a legnagyobb durranás, mert különösebb kommentár nélkül is tudja mindenki, hogy kihagyhatatlan lesz a HoneyBeast és a Heaven Street Seven koncertje is. A vasárnap sem szűkölködik kalandokban, mert délután a Chevrolet Band fog zenélni, majd a BFMK-ban Rejtő Jenő: Tévedésből jelentik című darabját adják elő a Metamorf Színház tagjai.

Már tíz éve megrendezik országszerte a Múzeumok Éjszakáját- nincs ez másképp Hódmezővásárhelyen sem. Lucza-Vígh Ernától megtudtuk, hogy egy sétálójeggyel három helyszínen hat kiállítást tekinthetnek meg a kultúrára vágyók. A három helyszín a Tornyai János Múzeum az Alföldi Galéria valamint az Emlékpont lesz. A kiállítások pedig Kósa Ferenc, Barcsay Jenő nevéhez kötődnek, de Fronthétköznapok címmel is megtekintésre várnak anyagok. Egyébként június 20-án szeretettel várják a gyerekeket és a családokat is, például Barcsay Jenő nevéhez fűződő Rajzfilmhősök anatómiája elnevezésű kis programon.

Aki szeretné még tájékozódni a Múzeumok éjszakájáról az a www.muzej.hu –oldalon megteheti.

sk