A makói képviselő-testület még 2014. novemberi rendes ülésén felhatalmazta Farkas Éva Erzsébet polgármestert, hogy kezdje meg az önkormányzati cégek átvilágítását. A vizsgálat során kiderült, hogy a Makó-Térségi Víziközmű Kft.-nél nincs minden rendben, ezért a városvezető ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségnél bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt.

– Ezt a feljelentést még 2015. május 27-én postára is adtuk – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor alpolgármester. A fővárosból írásban most kapta meg az önkormányzat a választ: a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya a vizsgálat lefolytatására a Csongrád Megyei Főügyészséget jelölte ki.

A makói önkormányzat várja a vizsgálat eredményeit. A víziközmű könyvvizsgálói átvilágítása során a következők derültek ki: az átnézett időszakban, tíz esztendő alatt közel egymilliárd forintnyi közpénz kerülhetett néhány magánember kezébe. Emellett a kft.-ből számos olyan munkát szerveztek ki a magánszférába, melyet a víziközmű maga is elvégezhetett volna. Mindezt úgy, hogy a térségben a makóiak fizették a legmagasabb vízdíjat.

Munkatársunktól. K.