A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének zenetagozatos nyolcadikosai ballagtak el szombaton. Dr. Nagyné Zombori Margit helyettes intézményvezető elmondta: elsőként az épület emeletén a hetedikesek köszöntek el a végzősöktől, majd szép lassan lesétáltak az aulába. A hagyományokhoz híven megkongatták az itt lévő kis harangot. A létesítmény előtt álló Bartók-szobornál a diákok közösen elénekelték az Elindultam szép hazámból című dalt.

A tanulók sorfala között a ballagók az udvarra mentek, ahol megtartották az ünnepséget. Minden évben arra törekednek, hogy egy kicsit más legyen a műsor, mint korábban. Szombaton többek között a ballagók testvérei, valamint zenésztársaik is felléptek. Kincses Tímea intézményvezető is elköszönt a nyolcadikosoktól. A város részéről az eseményen Czirbus Gábor alpolgármester vett részt.

Az intézmény Himnuszát, vagyis a Zene az kell című dalt is elénekelték. Az első osztályosok egy-egy olyan léggömböt adtak a nyolcadikosoknak, melyeket hangjegyek díszítettek. Miközben együtt daloltak, a dobogón álló ballagókra az emeleti ablakokból rózsaszirmokat szórtak. A rendezvény végén a 8.z osztály tagjai még utoljára visszamentek a tantermükbe, ahol átvehették bizonyítványukat.

Az elballagottak névsora: Balog Ádám Attila, Baranyi Lili Bianka, Busa Judit Mária, Csorba Gitta, Faragó Bettina, Fekete Brigitta, Filipkó Napsugár Izabell, Fritsch Zsófia, Gera Vivien, Hajdu Emese, Jázmin Fanni, Kelemen Zita Zsuzsanna, Kínyó Róbert, Kocsis Martin, Köteles Bettina, Mátó Emese, Mezei József Lajos, Ott Elizabett, Panyor Liliána, Somogyi Laura, Sóki Hanna, Szabó Alexa, Szalay Emese, Szigeti Réka, Tóth Máté, Valis Kármen Vanessza, Varga Máté és Vízhányó-Gyömörei Solt. Osztályfőnök: Doroginé Kiss Ildikó.

Munkatársunktól. K.