Nem színészek, csupán barátok. A stáb viszont szakmabeli volt, Berki Tamás, aki Jancsó Miklóssal is sokat dolgozott fővilágosítóként, Varga Árpáddal 15 évig forgatott, amíg nyugdíjba nem ment. Halász Tibor, aki a hang mellett a beteghordó szerepét is elvállalta akkor a DunaTV tudósítójaként dolgozott. Palócz Imre tanár úr, aki szintén nem csak szerepet vállalt a filmben, de a kamerát is biztosította a forgatáshoz, szintén sok éve örökíti meg az eseményeket. Varga Árpád Zsolt, a film rendezője 30 éve van a film és Televíziós szakmában.

A film, mivel csak 7 perc lehetett, annyi volt akkor a versenykiírásban szereplő maximális hossz, de két jelenettel több lett leforgatva – ez adta a rendezői változatot. A forgatáson mindig volt egy plusz kamera is, ezt hol Kerekes László kezelte, hol aki éppen ráért, így született egy werk klip is, vagyis hogyan készült a Sorsunk Van, ez a Sors Klip címet kapta. A Sorsunk Van 7 perces változata 2009-ben bejutott a beküldött 75 alkotás közül a legjobb 15-be az AXN Filmfesztiválon, de díjat azonban nem kapott. A film forgatásával kapcsolatban számtalan jó sztori, történet van, például minden szereplő befizetett 100 forintot, hogy bizonyítsa, szerepelni akar a filmben, a szándéka komoly.

2014-ben Molnár Zsolt ​(Zsotyooo) ​a film főszereplője vetette fel, hogy burleszk változatban a film biztosan sikeres lenne. 2014 nyarán neki is ült Varga Árpád, és elkészítette a burleszk változatot Charlie Chaplin születésének 125. évfordulójára. Az angol nyelvű változatot is 2014-ben készítette el, a Los Angelesben élő Előd László fordításával. A burleszk sajátos korabeli zongora zenét, stílusosan az akkori kornak megfelelően Ujlaki Mária zongorán játszotta alá, miközben nézte a filmet. Az 1920-as években sok moziban így kísérték a filmet.

A 2. Savaria Filmszemle 2015 Némafilm kategóriát hirdetett, így került nevezésre a burleszk változat idén. Az alkotást szombat este 20 óra 30 perckor vetítik.

Forrás és fotók:

Varga Árpád