Hatalmas bulival ért véget vasárnap, pontosabban hétfő hajnalban a szegedi Dejavu-fesztivál. Az egykori Postás sporttelep területén több ezren táncoltak, énekeltek együtt a fellépőkkel. Minden korosztály megtalálta a maga szórakozását. A legkisebbeknek családi napot szerveztek, melyen az Alma együttes állt színpadra. A tini lányok szívét megdobogtatta a Children of Distance, koncertjük után alig tudtak elszakadni rajongóiktól, akik autogram, közös fotó és egy-egy puszi érdekében majd feldöntötték a kordont.

A szegedi származású D. J. Dominique óriási hangulatot varázsolt a fesztiválra. A közönséget is bevonta az eseményekbe: több ezer kéz lendült a magasba felkérésére, valamint alkalmanként meg is kérdezte, milyen zenét játszon. Az idősebbek nagy örömére Korda György és Balázs Klári is fellépett. A házaspár elmondta, hogy több nagy sikert is köszönhetnek Szegednek. Gyuri bácsi első bemutatkozásának egyike a Tisza-parti városban volt, Klárika pedig itt nyerte meg egy nagy pókercsatát.

– Ötvennyolc éve énekelek, ez egyrészt annak köszönhető, hogy a jó Isten erőt adott hozzá, másrészt pedig még mind a mai napig úgy érzem, szeretnék valamit adni magamból a közönségemnek – mondta Korda György. Emellett a párja, Klárika még mindig tud meglepőt mutatni – ahogy fogalmazott Gyuri bácsi – most van a hangja a csúcson. A régi slágerek mellett újdonságot is hoztak Szegedre, többek között Klárika elénekelte a Volt egyszer egy vadnyugat betétdalát.

A TNT zenekar sem okozott csalódást a fesztiválozóknak. Dobrády Ákosék óriási színpadi kellékarzenált vonultattak fel, melyet a háttér csapatuk profi módon működtetett. A kicsi gesztenyét, illetve a többi dalt is együtt énekelte a közönség a fiúkkal. A négy nap alatt sorsjegyet is lehetett venni, mellyel az Odú Fejlesztő Központot támogatták. Vasárnap kisorsolták a fődíjat, a nosztalgia jegyében egy öreg, ámde szépen felújított Daciát. A román autógyártás ezen remekét egy budapesti úriember, Tamon Péter nyerte meg, aki kizárólag a fesztivál miatt utazott Szegedre.

Munkatársunktól. K.