Hogy mi lóg a karnisról, az határozza meg leginkább egy-egy otthon hangulatát. Azonnal odaszalad az ember tekintete. A DIEGO-ban több mint háromszáz függöny közül lehet választani. Hatalmas a kínálat, és lehetőség van arra is, hogy összehangoljuk a függönyök színét, anyagát a szőnyegekkel vagy épp a tapétával.

A fényáteresztő függönyök között egy időben nagyon népszerű volt az organza. A tervezők továbbra is szeretnek vele dolgozni, de sajnos sok embernek meggyűlt a baja ezzel az anyaggal, ugyanis nagyon érzékeny, különösen a vasalással árthatunk neki – pedig egy egy ponton gőzölő vasalóval könnyen kezelhető ez is. Ezért akiknek már meggyűlt a gondja az organzával, hamarabb választ inkább voile függönyt, dacára annak, hogy az, bár fehér, kevésbé engedi át a fényt.

A sötétítő függönyök esetében először is azt kell eldönteni, hogy dekorációnak szánjuk, vagy szigorúan funkciójának megfelelően szeretnénk használni azt. Ha sötétíteni szeretnénk – vagy azért mert csak teljes sötétben szeretnénk aludni, vagy, hogy a nyári hőségben viszonylag hűvösen tudjuk tartani a szobákat, akkor az úgynevezett black out anyagú függönyök javasoltak. Ez egy három rétegű, különleges anyag, amibe fekete szálat öltenek középre – ezért tökéletes a fény- és hő zárása, de emiatt sérülékeny is az anyag. Elég, ha az ember körme beleakad, máris megtörtént a baj.

Az elmúlt években nagy divatja lett a fémes hatású függönyöknek – az arany, ezüst, bronz színek, illetve a metálos csillogás akár black out anyagból, akár fényáteresztő anyagból is beszerezhető a DIEGO-ban. De minden függönyre igaz, hogy megtalálhatjuk az üzletben a sötétítőhöz illő fényáteresztő függönyt is, hogy harmónikusan kerüljenek föl az ablakra.

Függönyvásárlásnál nagyon fontos, hogy soha nem az ablakra, hanem a karnisra vásárolunk függönyt. De a DIEGO áruházban ebben is tudnak segíteni – ha kiválasztottuk a megfelelő függönyt, megadjuk a méretet, egy héten belül készre varrják nekünk otthonunk legfőbb ékességét. Sőt, a karnist is beszerezhetjük náluk!

A DIEGO Szőnyeg-PVC-Parketta-Függöny Áruház várja Önöket Hódmezővásárhelyen, a Lánc utca 5. szám alatt. Telefon: 62/244-777, de érdemes a kínálatot az interneten is megnézni: www.diego.hu, sőt, itt a DIEGO Klubkártyával kapcsolatos információkat is megtalálják. Nyitva tartás: hétköznap délelőtt 9-től délután 6-ig, szombaton 9-től délig.

Kiskata