A hiba ugyanis azonnali összeomlást okozott a Skype-ban annak indítását követően, akárhányszor kísérelte meg újra ezt felhasználója.

A Skype már pár órával a probléma nyilvánosságra kerülés után módosította kommunikációt hálózatát, hogy az a továbbiakban automatikusan kiszűrje a hibát kiváltó “http://:” karakterfüzért a kommunikációból. Ez ugyanakkor azok számára sovány vígasz volt, akik már megkapták a szóban forgó üzenetet, hiszen esetükben a fennálló problémára ez nem jelentett megoldást.

Az új, frissített verzió feltelepítését követően ugyanakkor már a megbénított állapotba került Skype-felhasználók is visszanyerik a chatprogram működőképességét, ami ezen kívül persze a továbbiakban teljesen immunissá válik az inkriminált karaktersorra.Az egyébként 7.5.0.102-es verziószámot viselő, már biztonságos Skype.

A program itt letölthető (skype.com)!

Azok, akik Skype-ja még működőképes, magából a szoftverből is kezdeményezhetik annak frissítését a “Súgó” menü “Programfrissítés keresése” menüpontjától, illetve ha ezt nem teszik meg, akkor az új verzió automatikusan fel fog települni gépükre az elkövetkező néhány napon belül.

 

D.R.

Forrás: pcforum