́Újabb részletek derültek ki a szombat hajnali halálos balesetről. Mint arról a Bors tegnap beszámolt: a három 19 éves fiú egy közeli tanyáról indult. Útközben sofőrt váltottak, majd egy kereszteződésben fának hajtottak, ketten meghaltak, K. Dani maradt életben, ő súlyos égési sérüléseket szenvedett. Mivel a fiatalok egy születésnapi buliról indultak, a környéken rögtön azzal vádolták őket, hogy felelőtlenül ültek autóba. Azonban úgy tűnik, szerencsétlen véletlenek sorozata okozta a két tini halálát.

– A baleset után félórával értem oda, és láttam, hogy a kocsi bal első kerekén csak a felni volt, míg a többi kerék épen maradt. Biztosak vagyunk benne, hogy defektet kaphattak, és emiatt nem lehetett kormányozni a kocsit. Ráadásul az út széle magasabban van a jobb oldalon, ami megdobhatta őket – mondta a Borsnak a fiúk egyik közeli barátja.

Úgy tudjuk: a kocsit először K. Dani vezette, neki négy hónapja volt jogosítványa. Viszont az autó B. Bence tulajdonában volt, de neki nem volt vezetői engedélye. Megegyeztek,hogy barátja lesz a sofőr, aki nem is fogyasztott alkoholt előtte. Hogy Dani miért adta át mégis a volánt barátjának, azt senki nem érti. A Bors által megkérdezett büntetőjogász szerint ha volt tudomása arról, hogy társa ittas és nincs jogosítványa, felépülése után eljárás indulhat ellene. 1–5 évig tartó börtönbüntetésre is számíthat.

A Bors tegnap megszólaltatta az egyik elhunyt fiú menyasszonyát, Andreát

A helyiek szerint a kivilágítatlan úton nem volt tábla, ami jelezte volna, hogy kereszteződés következik. A baleset másnapján azonnal kihelyeztek kettőt.

A rendőrség szakértők bevonásával büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A nyomozás lezárása után derül ki, hogy pontosan mi történt.

Forrás és fotó:

borsonline.hu