A keddi Almási utcai lakossági fórumon elsőként Czirbus Gábor ismertette a jelenlévőkkel az elmúlt fél esztendőben Makón megvalósított fejlesztésket és intézkedéseket. Az alpolgármester megemlítette, hogy az önkormányzat megduplázta a bébikötvény nyitóösszegét, támogatta az időseket, a termelőket. Ezen kívül a hamarosan induló beruházásokról is szólt, így többek között a Hagymatikum bővítéséről, mely során családi részleget építenek.

– A választókerületemben is több fejlesztés is megvalósult már, így például a Síp utcában megépült a csapadékvizet elvezető árok – vette át a szót Kovács Sándor. A képviselő elmondta: a lakosok már hosszú ideje kérték, hogy a Magyar utcai játszótéren alakítsanak ki két lábtenisz pályát, ami mostanra el is készült. A labdafogó háló még hiányzik, de az is hamarosan a helyére kerül. A képviselői alapjából 200 ezer forintot fordított Kovács Sándor erre a célra.

A Kossuth utcában megközelítőleg száz esztendős nagyméretű járdalapokat modern gyalogjáró váltotta fel a Zöldfa vendéglétől kezdve egészen a Dobó utcáig. A Sírkert és a Dugonics utca, valamint a Feltámadás és az Alkotmány utca kereszteződésében tábla figyelmezteti az arra járókat, hogy kerüljék ki ezt a részt, mert bármikor beszakadhat az út. Ugyanis még a korábbi csatornázási beruházás során lett ez a gond, amit garanciában ki is javít nemsokára a kivitelező.

Lakossági kérdésként merült fel, hogy az Almási utcai iskolánál nincs parkoló, így a gyerekeket hozó szülők csak úgy tudnak megállni, hogy akadályozzák a forgalmat. Helyszűke miatt sajnos nem lehet parkolót kialakítani – hangzott el a válasz. Az intézmény Dohány utcai bejáratával szemben van egy üres telek, de az magántulajdon, ezért az önkormányzat nem csinálhat rajta semmit.

Munkatársunktól. K.