Hagyományosan május utolsó szombatján rendezték meg az óvodai évzárót és ballagást. A székkutasi Művelődési Ház nagytermében zajlott az ünnepség, ugyanis nem akarják, hogy az időjárás szeszélyének legyen kitéve a rendezvény. Pedig nagyon szép óvoda udvarunk van – fogalmazott Kecskeméti Károlyné, az óvoda vezetője.

12 gyermek lép tovább az iskola kapuja felé a Líbor Ilona Óvodából. Közülük 11-en Székkutasra fognak járni általános iskolába, egy valaki pedig Orosházára megy majd elkezdeni iskolai tanulmányait. “Nagyon-nagyon várták ezt a pillanatot, ők érzik, érettek mindannyian arra, hogy ők iskolások lesznek” – mesélte büszkén portálunknak az óvoda vezetője.

Egy néphagyományokra épülő játékfüzérrel kezdődött az ünnepi előadás, majd búcsúzó versekkel köszöntek el a gyerekek az óvodától és az óvó néniktől.

Ünnepi megnyitóbeszédet Szabó Emese – a település kulturális tanácsnoka – mondott. A nagyszámú, izgatott tömeg kényelmesen ülte végig, de még többen fotózva sürgőlődtek gyermekük, hozzátartozójuk óvodai ballagásán.

 

G.

További képek: