– A Yumeiho, amely keleti masszázstechnika neve, terápiájában külön helyet foglal el a meddőségben szenvedő édesanyák segítése, a mai gyermeknapot így elsősorban azoknak a kicsiknek szerveztük, akiknek édesanyjuk ennek a technikának a segítségével szülték meg gyermeküket, és így „yumeihos gyereknek” számítanak – árulta el Faragó Katalin, Yumeiho terapeuta, aki azt is elmondta, hogy a 15 éve létező program keretében eddig 99 baba jött világra.

A mostani rendezvényen ugyan nem volt jelen mind a 99 gyerkőc, de így is szép számmal vettek részt az eseményen.

A programok egy része jól illeszkedik a hagyományos gyereknapi elfoglaltságokhoz: arcfestés, kézműveskedés, amelynek során például katicaalakú csuklópántot is készíthettek a lurkók.

Voltak viszont egészen speciálisnak számító foglalkozások is. Lehetett almát faragni, illetve lúdtalptornán is részt vehettek a kicsik és szüleik, nagyszüleik is.

Ez utóbbi már csak azért is fontos, mert a Yumeiho alapja az egyensúly, amelyet az emberi testben a gerinc képvisel. Nagyon fontos tehát a test szerkezeti vázának helyes irányba terelése, ezt szolgálja a speciális masszázstechnika is.

ÉR.