Két részre osztható témáját tekintve, amivel megkeresték a lakosok Lázár Jánost: egyrészt szociális és lakás jellegű kérdések voltak, valamint vállalkozással kapcsolatos ügyekkel, uniós támogatásokkal fordultak tanácsért, segítségért. Mindig két rész van: vannak, akiknek személyes – az állammal kapcsolatos – ügyei vannak, másoknak pedig szociális problémák jelentik a kihívást – fogalmazott portálunknak Lázár János.

Sokak ügyében eljár állami hivataloknál az ilyen alkalmak során felmerülő problémák kapcsán a miniszter, itt például az Országos Bírósági Hivatalra, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetre tessenek gondolni, ahol igyekszik felgyorsítani az egyes ügyek intézését. „A szociális és lakásügyekben a polgármester úrral közösen orvosoljuk a problémákat.”

Korán kezdődött a fogadóóra, és a tervezett 11 óránál túl is nyúlt, azonban így is néhányan jártak úgy, hogy nem sikerült bejutni Lázár Jánoshoz és a segítő munkatársaihoz, ugyanis már nem kap(hat)tak sorszámot a nagyszámú jelenlevők eredményeképp.

Arról, hogy ezek a problémák, felvetések tovább tudnak-e gyűrűzni a kormányzati érába is, Lázár János így nyilatkozott: „ Jó néhány alkalommal volt már rá példa, hogy itt tapasztalt kérdések aztán következő szerdán a kormányülésen elhangzanak. Most is beszéltem olyan emberekkel, akik akár a devizahitelesek mentésével kapcsolatban, akár a vízművek működésével kapcsolatban, közműszolgáltatókkal kapcsolatban komoly tapasztalatot jelentenek. Majd hozzáfűzte kiegészítve: „Az én munkámnak ez elengedhetetlenül fontos része, mert így az ember nemcsak beszél az életről, hanem tapasztalja is azt. Nagy különbség valamiről beszélni, és nagy különbség benne élni, és megcsinálni.”

Legközelebb június 6-án Makón tart fogadóórát Lázár János, reggeltől délig.

 

G.