A hagyományokhoz híven idén is gyermeknapot szerveztek Maroslelén. A faluház udvarát pénteken boldogan vették birtokba a kicsik. Martonosi György polgármester elmondta, hogy a szülők már napokkal korábban készültek az eseményre. A szokás szerint most is palacsintát sütöttek, amihez a szülők adták össze a lisztet, tojást, cukrot, tejet és a töltelékbe való finomságot. A sütést a Mozgáskorlátozottak Maroslelei Csoportjának a tagjai vállalták magukra.

A faluház vezetőjétől, Skultéti Arankától megtudtuk, hogy több mint ötven kiló lisztet használtak fel az asszonyok a palacsintákhoz. Több tucatnyi lekváros, kakaós, mogyorókrémes és még más ízű csodák készültek. Az evésen túl persze számos program is szórakoztatta a gyermekeket. Az asztaloknál kipróbálhatták, milyen a kézügyességük. Sógyurmából készíthettek díszeket, de emellett más anyagokból összeállíthattak szinte bármit.

Rövid időre kis kofákká is váltak a gyerekek, hiszen a rögtönzött piacon elcserélhették vagy eladhatták egymásnak a megunt játékaikat. Folyt is az alkudozás rendesen. A sportpályán a helyi polgárőrök egy labirintust építettek, aki hibátlanul átkelt rajta, ajándékot kapott. Pónin is lovagolhattak, illetve sétakocsikázhattak is a jelenlévők. A legkisebbek számára természetesen az ugrálóvár volt a sláger.

Rajzversenyt is hirdettek. Feladatként a kedvenc mesehőst kellett lerajzolni. A pálmát Spongya Bob vitte el, akit igen sokan papírra vetettek. Az óvodások közt a legszebb alkotást Balogh Nóra készítette. Az általános iskola alsó tagozatosai közül Ádók Hanna nyert, a felsősöknél pedig Bányai Vanessza. A sport sem hiányozhatott a gyermeknapon. Közös aerobik edzésen is részt vehettek az érdeklődők, de kipróbálhatták az íjászatot is.

Munkatársunktól. K.