A VásárHair 2011-ben is óriási érdeklődésnek adott helyet a Fekete Sasban, a helyszín idén sem változik, viszont a program ugyanolyan színvonalas, de még szórakoztatóbb lesz. Idén arra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, hogy a versenyszámok között az ellátogató érdeklődők is jól szórakozzanak.

Hegedűs Zoltán polgármester elmondta, hogy nem véletlen, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata a rendezvény mögé állt, hiszen Hódmezővásárhely egy szép város és az itt élők szintén szeretik a szépet. Az alpolgármester kiemelte, hogy a 2015-ös VásárHair rendezvényt Meszlényi Marika és Cseh István mesterfodrászok összefogásának köszönhetik, hiszen ők keresték meg Almási István polgármestert azzal a kéréssel, hogy ebből hagyományt kellene teremteni.

Cseh István mesterfodrásztól megtudtuk, hogy óriási felkészülést igényel egy ilyen versenyre az indulók útra bocsátása. A versenykiírás szerint mindig modellkereséssel indul el egy ilyen felkészülés, ami megadja az alapját a jó teljesítménynek. További nagyjából napi két óra gyakorlásra van szüksége a fodrászoknak, hogy jó teljesítményt nyújtsanak egy ilyen színvonalas megmérettetésen. 2011-ben ötven felett volt az induló versenyzők száma, idén is nagyjából ekkora létszámra számítanak.

Meszlényi Tamásné mesterfodrásznak idén két tanulója indul el a versenyen, az egyik fonás kategóriában, míg a másik kollega esküvői konty kategóriában. Meszlényi Tamásnénál élénk gyakornoki program zajlik, a fodrász szakma elsajátításához szükséges utolsó két évet ott tölthetik el a tanulók, csak a szakmával foglalkozva.

A 2015-ös VásárHairt sok vállalkozás támogatja a rendezvényt, többek között megemlíthetjük Asztalos Ilonát, aki a menyasszonyi ruha bemutatóért felel, valamint az Ircsi Butik, a Márta butik, A nyusz-nyusz-os Edit butik, és a Mary Hypoxi Szalon, a Mystic butik, és Galyas Erika férfibutikja is a kezdeményezés mellé állt. A rendezvényről tájékozódhatnak az interneten a VásárHair facebook oldalán is.

sk