Farkas Éva Erzsébet tartott volna csütörtökön fórumot a makói Bajza utcában, de a polgármesternek fontos tárgyalása volt, így Czirbus Gábor alpolgármester találkozott az érdeklődőkkel. Az egykori iskola épülete előtt összegyűlt helyiek megismerhették, milyen fejlesztéseket hajtott végre az önkormányzat az elmúlt fél évben. Czirbus Gábor elmondta, hogy számos területen, így az egészségügy, az oktatás, valamint a sport területén is jelentős beruházások történtek, illetve történni fognak Makón.

– Még az idén itt, a Bajza utcában is le fogjuk fedni azokat a nyitott árkokat, melyek igen balesetveszélyesek – vette át a szót dr. Hadik György. A települési képviselő kiemelte: vannak olyan árkok, melyek egy méternél is mélyebbek. Honvéd azon részében, melyek Hadik Györgyhöz tartozik, megszüntetik a poros utakat. Így például a Vasvári Pál utcának a belváros felé eső szakasza még az idén új burkolatot kap. A Vasvárihoz hasonlóan az Úri utca közepét is rendbe teszik.

A képviselő hozzátette: az érintett városrészben a Vasvári hiányzó szakaszának, illetve a Balassa utcának a kijavítása jövőre marad. Hadik György szerint a problémát ott kell megoldani, ahol keletkeznek. Ezzel arra utalt, hogy a rossz állapotban lévő Honvédból nem az embereket kell elköltöztetni, hanem az életkörülményeiket kell javítani. Meg kell oldani, hogy egy nagyobb esőzés ne öntse ki a lakókat, a szennyvizüket pedig rendesen el kell vezetni.

Lakossági kérdésként elhangzott a területen lévő járdák rossz állapota. A Toldi utcában szinte járhatatlan a járda a páros oldalon, annyira szét van töredezve. Erre a fejlesztésre még nincs konkrét elképzelés, csak tervben szerepel a felújítása. A képviselő türelmet kért a helyiektől, mert ezeket a feladatokat nem lehet mind egyszerre és azonnal elvégezni, de sort kerítenek rá.

Munkatársunktól. K.