Csütörtök és péntek este is megrendezik a hangversenyt, ahogy az egy igazi jubileumi ünnepséghez illik. Forrainé Kószó Györgyi különlegesnek és felemelőnek titulálta a benne keringő érzéseket, amikor erről kérdeztem. Az ötvenedik hangversenyen a meghittség, és a közösség munkája érződött, amibe nem csak a tanárok áldozatos munkája, hanem az izgalommal telt gyermekszívek is beletartoztak.

Almási István polgármester köszöntő beszéde után a kórusok léptek először színpadra, majd a táncosok, végül pedig az irodalmi színpados diákok szórakoztatták a büszke szülőkből valamint az érdeklődőkből álló közönséget. Összesen 294 tanuló lépett fel ezen a nívós estén, az elsősöktől a nyolcadikosokig mindenki kivette a részét a munkából majd a szórakozásból.

Fontos kiemelni azoknak a nevét, akik a tanári karból nagy erőkkel dolgoztak az est sikerén, Dr. Varga István, aki az összkart vezényelte, Győri Sára és Bányai Lászlóné a kórusokban vezényeltek, és Berei Erzsébet pedig zongorán kísérte az előadott műveket. A néptáncos résznél közreműködött az Árendás Néptáncegyüttes, Vargáné Dezső Zsuzsa pedig az irodalmi színpadnál segédkezett. Az igazgatónő kiemelte, hogy minden egyes kollegája nagyon sokat segített, de a szülőknek is megköszönte az áldozatokat.

A gyermekekről annyit tudtunk meg, hogy nagy izgalommal várták, hogy végre számot adhassanak tudásukról, tudatosult bennük a jubileumi tanév ténye, de rengeteg szeretet és mosoly volt a jutalma a kemény készülésnek, ami látványos volt a gyermekek arcán.

sk