Kaszab Zsolt, aki a heti rendszerességű mozgásprogramokkal foglalkozik Makón, elmondta, hogy azt próbálja elérni az embereknél, hogy a mozgás az életük részévé váljon. A lakosok kártyát is kapnak, amivel részt vehetnek az edzéseken, sőt később egy sorsolás keretén belül még nyerhetnek is értékes ajándékokat. A sportszervezők többek között abban is tudnak segíteni, hogy melyik mozgásformát válassza az ember. Hölgyeknek vagy idősebbeknek a jógát vagy spinninget szokták javasolta – tudtuk meg az edzőtől. A bátrabbak és azok, akik jobb fizikai kondícióban vannak, választhatják a kondícionáló tornát vagy a TRX-et is.

Az elhízás sajnos nagy probléma, rengetegen küzdenek vele, ebben is segít majd az EFI, hiszen testsúlykontroll program is létezik, illetve folyamatosan lehet szűréseken is részt venni, ami a prevenció szempontjából jelentős.

Kovács Gábor sportszervező szintén szerves része az EFI keretein belül szerveződő mozgásprogramoknak és kifejtette, hogy az együttműködés kifejezetten sikeres. Nagyon sok embert sikerül megmozgatni, és ez főként szabadtérre koncentrálódik. Szerveztek már gyalog és bicikli túrákat is, amin sokan részt vettek. Május 23-án terveznek ismét gyalogtúrát, május 23-án lesz a Lombkorona sétány elnevezésű sportprogram, illetve június 6-án lesz, az Öleljük át Makót futó és kocogó rendezvény, amire ki lehet látogatni, és mozogva jól érezni magunkat.

Makói Egészségfejlesztési Iroda: minden, ami a Makói Kistérségben történik. Készült az Európai Unió támogatásával, az Európiai Szociális Alap társfinanszírozásával, a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda megbízásából.

sk