Ma (szerdán) tehát elindulnak a munkálatok, amely régi igénye a városrésznek. A XXI. század megköveteli azt, hogy ne szennyezzék a szennyvízzel a talajt, illetve a talajvizet se. Éppen ezért nagyon nagy dolognak tartom, hogy elindul a kishomoki csatornázás – fogalmazott Almási István.

A kormány 870 millió forinttal támogatja a beruházást, melyből 12.220 méter főgerinc-vezeték épül meg, és két darab központi átemelő valósul meg. Ezentúl a szennyvíztisztító telep felújítása is a projekt részének tekinthető, így a teljes beruházás 2,3 milliárd forint – tudtuk meg Almási Istvántól.

Még az őszi esőzések előtt, tehát október 31-ig, fejezik be – a tervek szerint – a munkálatokat. A kivitelező kihívásnak érzi, de igyekszik megfelelni az elvárásoknak, és kéri a lakosságot, hogyha bármi problémát észlel, jelezzék – kérte Juhász Lóránt, a kivitelező cég képviseletében.

Benkő Zsolt hozzátette, hogy 633 ingatlan bekötése lett megállapítva a beruházás részeként, melyből közel 200 olyan ingatlan lesz, ahol – a terület adottságaiból adódóan –házi átemelő segítségével oldják meg az elvezetést, szemben a gravitációs megoldással.

Csütörtökön este 18 órakor Benkő Zsolt lakossági fórumot tart a Kiskert-Tücsök utca kereszteződésében. A munkálatok menetéről, hogy mikor kezdik meg az egyes utcák felbontását, tehát a projekt részleteit kívánja itt elmondani a lakosságnak.

 

G.