Huszonkettő sportegyesület szeretné élni a makói önkormányzat támogatásával – mondta Czirbus Gábor. A városi sportlétesítményeket veszik igénybe ezek az egyesületek, így a legfontosabb, hogy a helyszínt adó csarnokok és pályák felújításra kerüljenek és minél több fiatal döntsön amellett, hogy sportot beépíti a mindennapjaiba.

Két héttel ezelőtt kezdeményezett konzultációt az önkormányzat azért, hogy a makói lakosok is véleményt nyilváníthassanak arról, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség, mi vinné előrébb a makói sportot. Kérdőívet is kilehet tölteni, valamint aláírások leadásával is ki lehet fejezni, hogy a sportnak fejlődésre lenne szüksége. Vélemények leadására a sport@mako.hu-n van lehetőség vagy a www.mako.hu oldalon. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy épülni fog Extrém Sportpálya is Makón, ahol a gördülő sport szerelmesei élhetik ki majd vágyaikat, de megújul a Szent István téri sportpálya is.

Gyömbér Péter ,aki az utánpótlásról gondoskodik Makón a foci terén, elmondta, hogy nagy szükség lenne arra, hogy az Erdei Ferenc téri sportpálya megújuljon. Erre adtak be az önkormányzat segítségével TAO-s pályázatot. Nagyon rossz állapotban vannak az öltözők, a kiszolgáló helyek, omlik a vakolat és a lelátó is nagyon rossz állapotban van. A gyerekek jobban éreznék magukat egy megújult sportpályán és a szülők is szívesebben engednék el őket focizni.

Tóth Istvántól a Makói Kézilabda Klub új elnökétől megtudtuk, hogy a négy kézilabdás klub egyesült most nemrégiben, mert így könnyebben tudnak pályázni fejlesztésekre. Tizenöt éve nem történt újítás a makói sportcsarnokban, pedig szükség lenne új világításra és az öltözők, lelátó megújítására is. Ezzel kapcsolatban adták be a TAO-s pályázatot és az önkormányzat is teljes mellszélességgel az ügy mellé állt, hiszen a pályázathoz szükséges önerőt megadta a Kézilabda Klubnak.

sk