A kicsit rossz idő sem tartotta otthon a makói roma családokat, szép számmal jöttek el a Maros-partjára. A roma nemzetiségi önkormányzat ugyanis családi napot szervezett nekik a Zöld-háznál. – Hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg az I. Maros Menti Roma Vándor Gyermek Focikupát is – nyilatkozta a kisebbségi önkormányzat elnöke, Gilingerné Ráday Krisztina. A tornán négy csapat vett részt. A hazaiak mellett pályára léptek még a szegediek, a tiszaszigetiek és a kistelekiek is.

A vándorserleg nem került el Makóról, hiszen a helyi gyermekek nyertek. A második helyen a megyeszékhely csapata végzett. – Tavaly kezdtem el focizni, a kung-fu és boksz után olyan sportágat kerestem, amihez csapatjáték kell – árulta el Gilinger György. A 10 esztendős fiú lőtte a tornán a második legtöbb gólt. A nyitómeccsen a Tiszaszigetet 8:0-ra verték meg a makóiak, ezen Gyuri nem talált a hálóba, de több gólpasszt is adott.

– Az önkormányzat számára fontos a roma közösség, azon vagyunk, hogy a napjaikat úgy éljék, hogy teljes körű makói polgároknak érezzék magukat – mondta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester kiemelte: hamarosan a Honvéd városrészben induló fejlesztések is ezt a célt szolgálják. A vándorkupa fővédnöke, Czirbus Gábor alpolgármester szerint a sport többek között küzdeni tudásra, különleges gondolkodásra és arra is neveli a fiatalokat, miként vállhatnak egy csapat megbecsült tagjává.

Ráday Zoltán vezetésével hatvan kilónyi sertéshúsból készült a paprikás. – Rétegesen rakom a bográcsba, alulra kerül a csontos hús, arra vöröshagyma, majd a fűszerek, vagyis fokhagyma, bors és köménymag – avatott be a részletekbe a szakács. Az őrölt piros paprikát csak a végén adta hozzá, nehogy megégve megkeserítse a finom étket.

Munkatársunktól. K.