– A Csongrád Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén a képviselők megszavazták az úgynevezett integrált területi programot – mondta el pénteki, makói sajtótájékoztatóján dr. Kiss Attila. A Jobbik helyi alapszervezetének elnöke, a megyei közgyűlés tagja kiemelte: ennek a fejlesztésről szóló programnak a keretében összesen 29,19 milliárd forint jut a megyének hét éven át. Ebből kimarad a két megyejogú város, vagyis Szeged és Hódmezővásárhely.

A megyében harminchét olyan kistelepülés van, melynek 10 ezer főnél kevesebb a lakossága. A fenti összeg egy részét itt fogják szétosztani, mivel a községeket fel kell zárkóztatni. A közgyűlés tagja példaként említette meg a helyi szintű közlekedés, valamint a szociális alapellátás fejlesztését. – Számos községben nem megoldott a kisgyermekek elhelyezése, mert nincs megfelelő bölcsőde és óvoda – tette hozzá Kiss Attila.

Makón és térségében 44 ezren élnek. Itt is a legfontosabb a gazdaság fellendítése, a népesség megtartása, illetve a különféle zöldenergiás beruházások előtérbe helyezése. – A közgyűlésben mindent megteszek annak érdekében, hogy a Maros-parti városba és szűkebb környezetébe minél több forint érkezzen a milliárdokból – fogalmazott Kiss Attila.

Munkatársunktól. K.